februar-ig-01

FEBRUAR v ŽALCU

Februar je poln presenečenj, torat bodo dogodki pokrivali najrazličnejša področja. Pozabili ne bomo niti na počitniško varstvo. Hkrati pa smo odprli kar nekaj razpisov. Ta mesec lahko celo pomagaš oblikovati Žalec. Počekiraj:

TURŠKA KUHINJA Z ECE

Če si zainteresiran-a za turško kuhinjo se nam pridruži. 👨‍🍳

Več o dogodku je zapisala izvajalka dogodka Ece Pürtaş:

“Are you interested in cooking and eating food from different cultures? What about Turkish food?Ece from Turkey will guide a Turkish Cooking Workshop on 4th February 18:00. She is still learning Slovenian so the workshop will be in English.We will be making “Mercimekli Haşhaşlı Börek” which is Burek with Green Lentils and Poppy Seed Paste. And also we will have Turkish tea brewed in traditional Turkish tea pot “Demlik”.Participation is free of charge and the only thing you need to bring is a storage box for the bureks that you will bring home. Workshop will take 1.5 hours. Contact with MC Zalec for enrolling. “

4. februar v Hiši Sadeži družbe

ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE

Priložnost za pridobivanje podjetniških veščin pri izkušenih podjetnikih v tujini in gostovanje tujih mladih podjetnikov pri izkušenih v Sloveniji.

Na delavnici bo predstavljen evropski program “Erasmus za mlade podjetnike”, ki ponuja slovenskim bodočim in mladim podjetnikom možnost 1-6 mesečnega podjetniškega usposabljanja v tujini ter izkušenim slovenskim podjetnikom priložnost, da s pomočjo mladega tujega podjetnika, ki mu ponudijo 1-6-mesečno gostovanje v svojem podjetju, okrepijo svoj kolektiv in z znanjem ter veščinami mladega podjetnika iščejo priložnosti za širjenje svojega poslovanja na tuje trge.

Predavanje bo potekalo 16. februarja ob 17. 00v okolju ZOOM. PRIJAVE: https://forms.gle/3V69V1irdPfc6ojy8

Dogodek se pripravlja v sodelovanju z Univerza na Primorskem, Center za razvoj in prenos znanj, open-eye.net

Se vidimo na ZOOM

IZ MAJČKE V PUSTNO MASKO

Kaj boš pa ti letos za pusta?

Krokodil, Minion, Tačke na patruliji!

Mali Center Želja se bo za en dan spremenil v pravo tovarno pustnih mask.

Vse kar potrebuješ s seboj je navadna majčka, mi poskrbimo za vse ostalo.

Tokrat bomo rezali, lepili in malce celo šivali.

Super bo!

Se vidimo!

TRENING ZA TELO IN DUHA

Ste že kdaj slišali za Slings Myofascial Training vadbo? Mi do pred kratkim nismo. Potem pa smo spoznali Katjo, ki se s tem ukvarja.

Takoj smo poskrbeli, da pripravi delavnico za vse nas. Katja ima na spletni strani zapisano, da je Slings Myofasyial Training namenjen celostni obravnavi telesa in duha, prispeva k boljšemu zavedanju telesa, saj poteka od znotraj navzven in s tem k boljši telesni drži in gibalni učinkovitosti.

Mi bomo 25. 2. sigurno na delavnici! Pridi še ti!

https://www.kinpil.com/

DELAVNICA CIRKUŠKIH VEŠČIN

So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega lotili?

Pri tem vam lahko pomagamo!

Na naše delavnice ste vabljeni vsi in vse, ki bi se rade naučile cirkuških vragolij. V sproščenem okolju in pod budnim očesom naših mentorjev ter mentoric se lahko prav vsak nauči osnovnih rokovanj s cirkuškimi rekviziti. Učili se bomo žonglirati z žogicami in keglji, diabolom, rožnimi palicami, vrteti kitajski krožnik, hulahop obroč, sukati poi-je, … .

Vabljene in vabljeni v pisani cirkuški svet, ki bo 26. 2. ob 15.00 v dvorani RS Biroja!

http://cirkokrog.com/

Obiskovalci morajo za vstop na vsak dogodek v živo izpolnjevati enega od PCT (prebolel, cepljen, testiran) pogojev in upoštevati vse druge ukrepe (nošnja mask v zaprtih prostorih, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje). Le tako lahko organizatorji zagotovimo varno okolje za vse.

Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in fotografijo ali posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih organizatorja dogodka Mladinskega centra Žalec. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih. Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov in o pravicah, ki iz nje izvirajo, si lahko preberete v naši Politiki varstva osebnih podatkov, objavljeni na: https://mc-zalec.si/varstvo-osebnih-podatkov/.


Hvala za vaše razumevanje. Veselimo se vašega obiska.

POČITNIŠKO VARSTVO: ANIMIRANI FILM

Petdnevna produkcijska delavnica bo potekala v času zimskih počitnic (28. 2. – 4. 3.) od 8.00 do 12.00 v Žalcu. Udeleženci delavnice bodo spoznali proces ustvarjanja animiranega filma ter uvodoma pripravili zgodboris, like in scenografijo. Nato bodo svoje junake animirali v tehniki stop animacije. Delavnica bo potekala pod vodstvom mentorjev Društva Slon; ob tej priložnosti bodo imeli udeleženci na voljo tudi ves arzenal profesionalne opreme.

Končni animirani film bodo udeleženci prejeli po elektronski pošti.

20 urna delavnica je namenjena največ petnajstim osnovnošolcem. Cena udeležbe je 30 evrov.
Prijave in dodatne informacije: info@mc-zalec.si

MENTORICI:
Janja Kosi
 (1994, Maribor) zaključuje magistrski študij slikarstva na ALUO, kjer je leta 2016 tudi diplomirala. Ustvarja na področju slikarstva, ilustracije in animacije. Doslej je sodelovala na več skupinskih razstavah, samostojno pa se je predstavila z razstavo Darling the Roof is Leaking (DLUL, Ljubljana 2019). Jelena Dragutinović (1983, Novo mesto) je po izobrazbi filozofinja, ki je diplomirala iz teme psihoanalize pravljic. Že več kot deset let je mentorica, organizatorka in koordinatorka otroških ustvarjalnih delavnic; poleg tega je bila vodja Male kreativne šole, od leta 2014 pa je mentorica pri Društvu Slon. Trenutno je tudi koordinatorica otroške žirije na festivalu Animateka.

Počitniško varstvo.

RAZPISI

Klikni na fotografijo in naj te ponese do pravih strani.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več