APRIL_PROJEKTI_Objave-03

NORČAVI MESEC V MC ŽALEC

V mesecu aprilu pričenjamo s pripravami na maturo, posvečamo teden materi zemlji in ohranjamo stalno ponudbo dejavnosti od delavnice bobnanja do vodenih športnih vadb.

KAJ NAM PA MOREJO? (priprave na maturo)

Si tik pred maturo?
Nekako jo je treba opraviti, ampak kako? Pripravljamo projekt: KAJ NAM PA MOREJO? ali KAKO NAREDITI MATURO Z LEVO ROKO.

BREZPLAČNE priprave na maturo bodo potekale vsak torek in četrtek od 4. aprila do 23. maja.

Slovenščina bo na sporedu ob torkih med 16.30 in 18.00.
Pri pripravah na maturo iz slovenskega in angleškega jezika se uporablja kakovostna literatura, vaje in naloge, ki jih je pripravila predavateljica Barbara.

Prosimo vas, da se na priprave prijavite v spodnjem obrazcu:
https://forms.gle/rmH4G31ZLNytBGQV9

BOBNARSKA DELAVNICA

PEKA VELIKONOČNE POTICE

Ker velikonočni prazniki ne minejo brez velikonočnih dobrot, gospe Društva podeželskih žena Žalec, v sodelovanju z Mladinskim centrom Žalec, za vas pripravljajo brezplačno delavnico peke velikonočne potice.

Kdaj: sreda, 5. 4., ob 18.00
Kje: Hiša Sadeži družbe, Hmeljarska ulica 3

Delavnica bo trajala približno 3 ure.

Na delavnico se je potrebno prijaviti na spodnji povezavi: VSA MESTA SO ZASEDENA

Maksimalno število udeležencev: 10

PREDSTAVA O NENAVEDNEM VELIKONOČNEM JAJCU ZAJCA VILIJA

Le še nekaj dni je zajca Vilija ločilo od najpomembnejšega dogodka v Zajčjem Dolu – izbora za najizvirnejše velikonočno jajce. Vili je slikar, zato so vsi pričakovali, da mu letos zmaga zagotovo ne uide. A tu se vrsta presenečenj šele pričenja. Vilijevo čudovito velikonočno jajce ponoči izgine.
Le kdo ga je sunil in zakaj? A ko vse kaže, da bo Viliju tokrat spodletelo, se stvari obrnejo drugače.
Kljub temu pa se je Vili trdno odločil, da odslej velikonočna jajca slika samo še na slikarsko platno.

Predstava je primerna za otroke od 3. leta naprej.

predstavitev knjige: DUŠEVNE MOTNJE V ŠPORTU

Vabljeni na predstavitev knjige Duševne motnje v športu, avtorja Uroša Perka.

Knjiga nas na strokovno-poljuden način sooča z duševnimi motnjami športnikov, o katerih se vse premalo govori. Zajema široko področje vpletenih: od otrok do vrhunskih športnikov, od vpliva primarnih družin do vpliva trenerjev. Strokovna besedila in raziskave nadgrajujejo pretresljive izpovedi vrhunskih športnikov, ki nam iz prve roke razkrijejo, s čim se soočajo.

Dr. Uroš Perko je specializant geštalt psihoterapije, v Zavodu Mitikas nudi pomoč ljudem v stiski po socialno-andragoški metodi in individualno terapijo po geštalt psihoterapevtskem pristopu. Kot terapevt redno deluje z zasvojenimi v Don Pierinovih komunah (Skupnost Srečanje). Je avtor večih strokovnih in znanstvenih člankov na temo duševnega zdravja športnikov in različnih zasvojenosti.

PUB KVIZ

Pub kviz bo tokrat znanje sodelujočih preizkusil na področjih pop kulture, različnih dejstev o svetovnih državah, kavi, Sloveniji, našlo pa se bo tudi kakšno vprašanje z glasbenega področja.

Ekipe 4 oseb se bodo/boste prijavljate preko: https://forms.gle/753Wr51NkBnFPkjRA

Sam kviz pa bo potekal v petek, 14. 4. ob 20. uri, v MC kavarni. Zmagovalna ekipa pa bo prejela tudi praktično nagrado :).

predavanje: DIVJE ČEBELE

Vabljeni na pogovor o divjih čebelah s članico civilne iniciative Zero waste Žalec. Pogovarjali se bomo o tem kdo so, kako živijo, zakaj so pomembne in kako jim lahko pomagamo, da jih ne izgubimo.

koncert TEKU SNU

Vabljeni na groovy večer s skupino Teku snu na teraso MC Kavarne.
Sobota, 22. 4., ob 21. uri.

Teku snu novonastali bend, v katerem so se okoli glasbe Nejca Butenka Praznika povezali štirje glasbeniki s savinjsko-štajerskega konca. Dva od članov, Nejc in Jaka, v različnih sestavih glasbeno sodelujeta že desetletje, nazadnje sta igrala v duu Ja Ne, ki je izvajal avtorsko glasbo z Nejčevimi besedili. Dolgo so obstajale ambicije po rasti sestava in oblikovanju zasedbe, ki bi komade izvedla bolj celostno in s tem poudarila vse njihove različne atribute. Tako sta se sestavu pridružila Andraž in Jernej, četverica pa je starim komadom dodala prenovljen zvok ter začela ustvarjati novo glasbo.

TEDEN ZEMLJE

Od 18. 4. do 24. 4. poteka v MC Žalec TEDEN ZEMLJE, v sklopu katerega bomo živeli z naravo, se izobraževali in izdelovali izdelke z njo in iz nje. Vabljeni, da se nam pridružite na vseh dogodkih.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE