BRAINOBRAIN

BRAINOBRAIN

BRAINOBRAIN

159 159 people viewed this event.

BRAINOBRAIN je mednarodni izobraževalni program za otroke med 4. in 14. letom, ki razvija intelektualne in življenjske veščine (spomin, koncentracijo, fokus, natančnost, kreativnost, odločnost, samozavest, zdrav odnos do sebe in sveta).

Tokrat prihaja Brainobrain v Žalec, kjer bomo sprejeli prvih 10 otrok, ki se bodo prijavili na spoznavno delavnico programa.

Kdaj?

v sredo, 27. 10. 2021 ob 17.00

Kje?

v Mladinskem centru Žalec (Aškerčeva ulica 13)

Prijave sprejemamo na: info@mc-zalec.si

Na kratko o programu:

Cilj in namen programa sta razvoj ključnih življenjskih veščin in otrokove osebnosti. Gre za celostni pristop k razvoju otrokovih talentov in sposobnosti. S pomočjo računanja na abakus urimo naše možgane in razvijamo sposobnost
koncentracije in osredotočenosti, izboljšujemo spomin in razvijamo sposobnost vizualizacije. Pri tem se naslanjamo na VAK metodologijo poučevanja (VAK = visual, auditive, kinesthetic – gre za vhod preko katerega naši možgani prejmejo novo informacijo).

S pomočjo tehnike NLP (nevrolingvistično programiranje), ki je vpeta v sam program pa vzpodbujamo otroka, da spoznava in razvija svojo osebnost (razvija samozavest, samozavedanje, sposobnost vživljanja v druge – empatija, sprejemanje odgovornosti, razvoj čustvene inteligence).

Program je razdeljen na 10/12 stopenj, vsaka stopnja traja 3-4 mesece. Po opravljeni stopnji otroci opravljajo izpit, za katerega prejmejo tudi certifikat. Na podlagi opravljenega izpita, se otrok vpiše v naslednjo stopnjo programa.

Vsi otroci pričnejo s prvo stopnjo, saj se tu naučijo osnov računanja z abakom. Abakus nam služi kot orodje, s pomočjo katerega se kasneje naučimo vizualizacije (abakus si predstavljamo v mislih in nanj računamo – izvajamo mentalno aritmetiko).

To register for this event email your details to anja.oset@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

27.10.2021 ob 17:00

Share With Friends