NOČ ČAROVNIC – rajanje

NOČ ČAROVNIC – rajanje

NOČ ČAROVNIC – rajanje

108 108 people viewed this event.

Še malo in bo tu, strašna noč, noč čarovnic !

Za vse korenjake mlajših let MC Žalec pripravlja rajanje ob noči čarovnic, ki se bo dogajalo na prostem.

Vabljeni torej 31. 10. od 16.00 dalje, da se nam pridružite pri:

  • čarovniških poskusih

  • likovnih delavnicah

  • poslikavi obraza

Lahko pa tudi le na lutkovno predstavo, ki jo pripravlja Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje z naslovom Trije čiči Junačiči. Predstava se bo pričela ob 16.30 na odru pri Fontani.

Plakat za predstavo.

O predstavi

Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje, ki ga trenutno vodi predsednica Breda Stepan, si je letos za svoj repertoar izbralo precej nenavadno ljudsko pravljico, s še bolj nenavadnim naslovom: „Trije Čiči junačiči,“ ki jo odlikuje prav poseben smisel za humor.

Avtorsko jo je priredila in dramatizirala Alice Čop,  po motivih istoimenske slovenske ljudske pravljice, ki jo je zapisala pravljičarka, slavistka in folkloristka Anja Štefan v knjigi „Za devetimi gorami“ (2011). A kolikor je znano, je prvi to ljudsko pravljico povedal France Ivančič-Keršov v čičarijski vasi Golac leta 1930,  prva pa jo je objavila Marija Tončič Strancar leta 1997 v prispevku „Frk čez drn – frk čez trn: Prolke, pravce, štorce in prfjetce iz Briknov in Čičarije“.

Če tega slučajno ne veste, je  Čičarija kraj v severozahodnem delu Istre, ki na severu meji na Podgrajsko podolje, na jugu na Podgorski kras ali Belo Istro in se vleče vse od slovenske Kozine do hrvaške Reke.

V naši priredbi te komične pravljice mama, vdova Čič (zato, ker jih ima neizmerno rada) nažene svoje tri sinove, veseljake in grozne lenuhe v svet, ker jih ne more več sama preživljati in vsega pri hiši delati namesto njih. To naj bi jim bilo v poduk, da se naučijo sami skrbeti zase in z lastnim delom služiti svoj kruh. A ker imajo več sreče, kot pameti, jim po čistem naključju in brez posebnega napora uspe pridobiti zaklad krvoločnih razbojnikov. Prinesejo ga mami in veselo lenarijo naprej …

Scenarij: Alice Čop

Režija in scenografija: Kajetan Čop

Izdelava lutk: Kilian Čop

Glasba: Bojan Draksler

Nastopajo: Natalija Jenko, Marijana Kolenko, Niko Korenjak, Mateja Podpečan, Suzana Savković, Breda Stepan.

To register for this event email your details to anja.oset@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

31.10.2021 ob 16:00
 

Location

Share With Friends