potujoči kino: SLOKINOBUS

potujoči kino: SLOKINOBUS

potujoči kino: SLOKINOBUS

44 44 people viewed this event.

❗️Na teraso MC Kavarna & hotel prihaja SLOKINOBUS2023❗️

Projekt prispeva k popularizaciji novih slovenskih dolgometražnih, kratkih in dokumentarnih filmov in mladih slovenskih filmskih režiserjev po celi Sloveniji.

👉 Izbor filmov:

2030, 15min., SLO
Piše se leto 2030. V Evropi in po svetu divja vojna, oblast prevzemajo totalitarni režimi, države sveta se delijo na dva pola: zaveznike in triado. V Sloveniji vlada totalitarna oblast. V teh okoliščinah Kai in Maris, ki pričakujeta otroka, prideta do spoznanja, da v Sloveniji zase in za svojega otroka ne vidita prihodnosti. Poskušata nezakonito pobegniti iz države.

OTAVA, 15min., SLO
Loti leži v visoki travi, z mislimi zakopana v spomine na mamo. Babica jo pokliče in že jo obkroža realnost kmetije.

ŠE SREČA, 22min., SLO
Izidor sanja, da bi nekoč postal gasilec. Cilj je nedosegljiv, dokler ne zadane loto sedmice in se njegov svet obrne na glavo. Kaj je res in kaj ne? Kdo je in kdo ni? Kdo ima in kdo nima?

I’LL BE YOUR KETTLE, 10 min., DANSKA
Ko ženska ugotovi, da je njen partner zaljubljen v njun kuhalnik, se poda na obupno pot samopreobrazbe, da bi poskušala ohraniti razmerje.

CITY PENGUIN, 11 min., NEMČIJA
Zelo vroče popoldne v Berlinu; šole so zaprte. Dve sestri, Malin in Sophia, sta obtičali v svojem zadušljivem stanovanju, v katerem se nenehno dolgočasita. Medtem ko Sophia ne želi, da bi jo kdo motil pri branju, njena mlajša sestra poskuša pridobiti njeno pozornost s tem, da ji pove, da je pozabila igračo pingvina v šoli. Obe si izmislita možne scenarije za pingvina in ga pošljeta na potovanje, ki ga popelje skozi prazno šolsko stavbo in na naključno potovanje po smeteh in ga pripelje do pravih pingvinov v živalskem vrtu.

QUINO’S DREAM, 8min., ŠPANIJA
Prihod prvega otroka razkrije razliko med ljubljenjem in sprejemanjem tega, kakšen je vsak od njiju.

HYPNAGOGIA, 10min., BELGIJA
Kot gledalci se znajdemo v dekličinem sanjskem svetu, kjer se nihče ne more skriti za svojo vsakdanjo “masko”. Dekle živi svoje najhujše nočne more in jim vedno znova poskuša ubežati, a ko spozna, da ni izhoda, se mora odločiti in se soočiti s svojimi strahovi.

To register for this event email your details to zoja.lesnik@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

28.09.2023 ob 19:00

Share With Friends