BOT FIT,
NE SEDET NA RIT!

Z veseljem vam predstavljamo Bot Fit program, ki bo skrbel za vaše telesno in duševno počutje skozi celo leto! Vsak mesec boste imeli priložnost sodelovati v pisanih urah vadbe in izzivih, ki bodo poskrbeli, da boste ostali aktivni ter se obenem sprostili in osvežili svoj um. Vse to, medtem ko ste v službi!

Pripravili smo program, ki celostno obravnava vaše telo, od glave, do pet. Razgibavali ne bomo le mišič, temveč tudi naše možgane, saj verjamemo v star rek, ki se glasi: 

Bot fit, ne sedet na rit! 

mesečni izzivi

brezplačni posnetki vaj

NISI OKEJ? - MENTALNO ZDRAVJE

Delavnica Čuječnost in sočutje do sebe – v mesecu OKTOBRU

Dandanes stvari pogosto počnemo hitro, avtomatsko. To nam onemogoča, da bi lahko v polnosti izkusili stvari. Čuječnost nam na drugi strani omogoča, da v situacijah delujemo z večjim zavedanjem. Poleg čuječnosti je dobrodošlo tudi razvijanje sočutja do sebe – to, da zmoremo biti do sebe manj kritični in bolj prijazni. Obojega se je mogoče priučiti, poleg tega pa omenjeni veščini pripomoreta k boljšemu spoprijemanju s stresom in pozitivno delujeta na naše počutje.

Čuječnost je opredeljena kot nepresojajoče zavedanje sedanjega trenutka. Sestavljena je torej iz dveh sestavin, to sta zavedanje sedanjega trenutka in sprejemanje svojega doživljanja. Da lahko govorimo o čuječnosti, morata biti hkrati prisotni obe sestavini, ki pa ju lahko krepimo na različne načine. Eden izmed njih je preko vodenih vaj, kot je npr. posnetek Kratke vaje čuječnosti za vsak dan, ki ga je za namene projekta Zdrava glava pripravila psihologinja Zala Motaln Hren iz Centra za krepitev zdravja Spodnje Savinjske Doline (Zdravstveni dom dr. Jožeta Potrate Žalec).

Na delavnici, ki jo bo prav tako vodila Zala Motaln Hren, boste o čuječnosti izvedeli še več. Prav tako bo govora tudi o sočutju do sebe, ki je sestavljeno iz prijaznosti do sebe, čuječnosti in spoznanja, da je vsaka izkušnja del skupne človeške izkušnje. Med drugim se boste spoznali s praktičnimi vajami za razvijanje čuječnosti in sočutja ter raziskovali, kje vse bi jih lahko uporabili v svojem vsakodnevnem življenju.

SPOZNAJ BOT FIT EKIPO

NASTALO V SODELOVANJU S