169519937_155652843114841_2137236852595422804_n

TEDEN ZEMLJE

Bliža se svetovni dan Zemlje, 22. 4. 2021! V počastitev tega praznika smo skupaj z Zero Waste Žalec, KUD Transformator in Vivine Živa pripravili vrsto dogodkov.

Začeli bomo v soboto, 17. 4. 2021 z gledališko delavnico: 👀 Z gledališčem do okoljskih sprememb. Na delavnici bomo s KUD Transformator spoznavali časopisno gledališče in s pomočjo tega naslavljai perečo problematiko: OKOLJE. Povezavo do dogodka prejmete ob prijavi.

V torek, 20.4.2021 vas skupaj z Zero Waste Žalec vabimo na 👀 predavanje o e-odpadkih. Kaj to sploh je in kako lahko spremenimo naše življenje, da jih bo čim manj?

21.4.2021 se bo v Mladinskega centra Žalec (upamo 🙂 odvijala delavnica 👀 Drevo – KDO ali KAJ?, na kateri se bomo z Dašo Jež, inž. hortik. pogovarjali o drevesu, njegovi zgodovini, kako z drevesi ravnamo danes in se spoznali z najnovejšimi znanstvenimi raziskavami, ki spodbujajo razmišljanje o teh čudovitih bitjih.

SVETOVNI DAN ZEMLJE, 22. 4. 2021 bomo obeležili s predstavo KUD Transformator s pomenljivim naslovom: 👀 KAJ PA ZDAJ? Slednja naslavlja aktualno okoljsko problematiko in se sprašuje, kam od tu naprej. Bo komu kmalu odzvonilo? Povezavo do dogodka prejmete ob prijavi.

Sledil bo dan (23.4.2021) namenjen 👀 Izmenjevalnic sobnih rastlin. Skupaj z Zerowaste Žalec se spogledujemo z okoljsko odgovornostjo, tako vam bomo omogočili, da svojo sobno rastlino izmenjate ali pa jo le predate v oskrbo komu drugemu. Dobrodošli pa so seveda tudi potaknjenci ali zatiči. Ti naj bodo zasajeni v zemlji ali pa še zmeraj v vodi. Se vidimo na tržnici v Žalcu!

Zadnja v sklopu pa bo delavnica 👀 Joge z zvočno kopeljo, ki jo bo izvedla Vivine Živa. Učiteljica joge in zvočna zdravilka nas bo popeljala v svet joge za boljše počutje, katero bomo lahko izvajali vsi, tudi tisti, ki se z jogo srečujemo prvič. Po jogi pa nas čaka še zvočna meditacija. Vabljeni na sproščeno, lahkotno in energično sobotno jutro, 24.4.2021 ob 10:00 v Hišo Sadeži družbe.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

PODJETNIŠKI INKUBATOR

Postanite del podjetniške skupnosti Spodnje Savinjske doline – izpolnite anketo! V Žalcu se načrtuje vzpostavitev podjetniškega inkubatorja, ki bo omogočal podporo podjetnikom iz celotne Spodnje

Preberi več

PROMEN-ART: Lara Ocvirk

V svoji slikarski praksi me zanima narava sama po sebi, kot tudi narava ženske. V slike vključujem elemente sonca, rastlinja, življenja, maternice in svetlobe, iz

Preberi več