kajdogajajunija-cover-01-01

KAJ DOGAJA V JUNIJU?

IZMENJEVALNICA OBLAČIL (2. 6. – 5. 6.)

V sklopu OBLAČILA NA NOVIH POTEH smo se odločili, da akcijo razširimo in pripravimo IZMENJEVALNICO OBLAČIL v prostorih Mladinskega centra Žalec (Aškerčeva 13).

Na izmenjevalnico prineseš kose oblačil (vsekakor ne spodnjega perila in nogavic). Prineseš lahko tudi modne dodatke in obutev, ki jih več ne nosiš, a so v dovolj dobrem stanju, da bodo popestrili omaro koga drugega. 

Pridi, izmenjaj in povej naprej! 

EL CAMINO (7. 6. ob 18:00 )

Sem Katarina Meža, stara sem 24 let in sem študentka Ekologije in biodiverzitete na Biotehniški fakulteti. Že od malih nog me veseli veliko stvari, najbolj pa uživam v glasbi, ki jo ustvarjava z bratom Urbanom. Lanskoletna pot po El Caminu, mi je dala res veliko spoznanj, ki sem jih želela preko fotografij in glasbe predati ljudem.

“Vsak, ki se poda na El Camino de Santiago, ima svojo zgodbo in vsaka je na svoj način posebna. Ko jo prehodiš, veš, zakaj govorijo, da se tam ustavi čas in da je prepletena z najbolj nenavadnimi dogodki. Tam spoznaš sebe, druge in spoznaš tudi kaj te osrečuje. Sama vam želim predstaviti pot skozi moje oči in ker si življenja brez glasbe ne znam predstavljati, so me tudi na poti spremljale različne pesmi. Vsaka ob drugačnem dogodku, slabem ali dobrem, je naredila pot še bolj posebno. Te pesmi bom delila z vami ob kitarski spremljavi brata Urbana, na koncu pa vam bom predstavila tudi svojo avtorsko pesem z naslovom LETNI ČASI.” 

DELAVNICA CANVA (9. 6. ob 17:00)

Vizualije so pri podajanju informacij ključne. Dokazano je, da informacija, ki jo podamo samo tekstovno, niti približno ne doseže enakega učinka kot informacija, ki je podkrepljena s fotografijami in grafikami. 

Toda, nismo vsi oblikovalci! Enostavne grafike pa lahko z brezplačnim orodjem Canva prav vsi oblikujemo.

Kdaj: 9. 6. ob 17.00

Kje: ZOOM

Prijave: https://forms.gle/UZANfLefxvpVnMyt9

Jan Magdić, strokovni sodelavec Zavoda Nefiks vam bo skozi preproste korake pokazal, kako si lahko pripravite enostavne a estetske grafike za družbena omrežja in spletne strani, ki jih lahko nemudoma uporabite pri vaši promociji.

Delavnica bo interaktivna, s svojimi vprašanji in mnenji boste sodelovali tudi vi. 

➞ Delavnica bo trajala predvidoma 1,5 ure. 

➞ Prijave zbiramo do zasedbe 20 prostih mest. 

Za sodelovanje je dobro, da imate računalnik ali telefon.

KONCERT Z BALKONA: ANA in JERNEJ (11. 6. ob 19:00)

Prijave: https://forms.gle/g7qtcrAFAYNniSku6

TEČAJ ŠIVANJA (12. 6. – 13. 6.) od 10:00 – 14:00

V soboto, 12. 6. in nedeljo 13. 6. od 10:00 do 14:00 bo potekal tečaj šivanja v prostorih Mladinskega centra Žalec.

Udeleženci se boste naučili:

+ Kako se pripravimo na šivanje? 

+ Kako pripravimo šivalni stroj? 

+ Kako uporabljamo šivalni pribor (tačke, igle, drugi pripomočki)  

+ Kaj so medvloge in zakaj so dobre? 

+ Kateri so najbolj uporabni strojni in ročni šivi? 

+ Kakšne vrste metražnega blaga poznamo in s katerimi je dobro začeti? + Kako se prišije zadrgo? 

+ Kako se izdela toaletno torbico/peresnico in torbico s poglobljenim dnom? … 

…in še mnogo drugih uporabnih informacij

S seboj pinesite: šivalni stroj, škarje za blago, bel in črn sukanec (lahko tudi druge barve) ter bucike ali plastične sponke (klipsne).

Omejitev udeležencev je 8, zato se prijavi: https://forms.gle/9AUPbRDTuWutBg348

MALI CENTER ŽELJA (17. 6. ob 16:00)

Nov mesec nova zgodba in nova likovna delavnica. Vidimo se v četrtek, 17. 6. ob 16.00.

KONCERT Z BALKONA: AŠI IN BRADAŠI Z GOSTOM – CVETO KOBAL (18. 6. ob 19:00)

Prijave:  https://forms.gle/HmjuoDzsEJSe2vxE9 

ZDRAVO POLETJE (24. 6.)

KONCERT Z BALKONA: JA, NE (25. 6. ob 19:00)

Prijave: https://forms.gle/mxetMn9ro9e9qViQA

Nejc in Jaka igrata izpovedno-angažirano avtorsko glasbo, ki ji žanrsko opredelitev določajo raznovrstna sveža slovenska besedila. Nekje med jazzom in folkom vdihujeta čar njuni glasbi dolgoletno prijateljstvo in sodelovanje pri ustvarjanju, zato je glasba polna bolečih krikov mladega človeka na robu odraščanja, vrženega v prostor slovenske družbe, potisnjenega v izobraževalni proces, zaljubljenega v ljubezen samo.

Besedila segajo na različna področja življenja, od lahkotnejših tem pa do perečih vprašanj sodobne družbe. Pri glasbenem izražanju segata vsakič znova po še nedoseženem, zato imajo posamezne pesmi raznolike zaključene celote. Ob njunem nastopu ni dolgčas, saj se občinstvu predstavita prav takšna, kakršna sta: zabavna šaljiva fanta, v vsakem od njiju majhen otrok, želeča si biti slišana. Predvsem pa dobra prijatelja in kolega, ki sta drug v drugem našla pot do izražanja svojih mišljenja in ranljivosti.

PLAVALNI IZLETI (28. 6. – 2. 7.)

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več