Post_DECEMBER-02

DECEMBER v ŽALCU

Praznični čas je že pred vrati. Tako v Žalcu pripravljamo številne dogodke za mesec december.

VENČKI IZ ODPADNEGA MATERIALA

3.12. 2021 ob 19.00 v Hiši Sadeži Družbe

Vabljeni na delavnico izdelovanja božičnih okraskov iz odpadnih in naravnih materialov.


V ob 19:00 se dobimo v Hiši Sadeži družbe, kjer bomo ustvarjali okraske iz materialov, ki bi drugače romali v smetnjak. Pridružili se jim bodo tudi naravni, gozdni materali kot so storži, les in mah s katerimi bomo našim stvaritvam dodali naraven pridih.
Torej, če ste naveličani izumetničenih trgovinskih okraskov se nam pridružite in ustvarite okraske po svojih željah. Vmes bomo spili še kakšen čaj ali kuhano vino in poskrbeli, da bo ustvarjalen večer poln navdiha ter novih idej.


Večino materiala in potrebščin bomo priskrbeli mi, če pa že imate kakšno idejo za okraske si pa le prinesite zraven tudi svoje sestavine.

Organizator: Zero Waste Žalec in Mladinski center Žalec

ŠKRATKOV BAZAR

11. 12. 2021 od 16. 00 do 20. 00 na Šlandrovem trgu

V prazničnem utripu mesta Žalec želimo občanom in občankam ponuditi prostor, kjer bodo v svojem malem kraju doživeli velik božični bazar. Izbrali smo 11 škratkov ustvarjalcev, ki bodo na bazarju predstavili svoje znamke in izdelke.

Vabimo vse, da se sprehodite po praznično okrašenemu Šlandrovem trgu, si pogledate in morda tudi nakupite kakšen izdelek ali dva.

BOŽIČKI NA ŠALČKAH

16. 12. 2021 ob 16. 00 v Mladinskem centru Žalec

Tokrat bomo ustvarjali na šalčkah. V roke bomo prijeli Fimo maso (soft), ki je primerna za čiste začetnike. Potem pa bomo z gnetenjem, rezljanjem, valjanjem, … mase oblikovali božičke, za katere bodo na voljo tudi predloge.

Potem pa vas bomo povabili, da utrdite svoj izdelek v domači kuhinjski pečici pri temperaturi 110°C. Čas utrjevanja je približno 30min, odvisno od velikosti in debeline izdelka.

POMNITE: Dokončan izdelek ni prepusten za vodo, lahko pa ga umijete.

BOŽIČKOV TEK

18. 12. 2021 ob 12. 00 na Šlandrovem trgu

“To ni klasičen tek, ampak sprint, kratka razdalja (cca 400m-podaljšan šprint 🙂 ), tako, da lahko odteče vsak, tudi gospe Božičkove dobrodošle. Obenem boste tekli tudi za svoje otroke… Za otroka, ki bo želel dobiti darilo Dedka Mraza, mora vsaj en starš odteči progo!

Štartnina – BREZPLAČNO, obvezen kostum!
Štart – teče se po Šlandrovem trgu, tako morajo Božički preteči od drsališča do zapore (pivska fontana), kjer poberejo vreče hmelja (naša svetovno znana avtohtona rastlina) s kraguljčki. Pretečejo pot nazaj. Start in finish bo nakazoval reklamni lok.

Naenkrat štarta največ 10 Božičkov oz. gospe Božičkov. V primeru večjega števila Božičkov bomo izvedli tudi finale.

Otroški teki (obvezna Božičkova kapa): predšolski (200m), od 1. do 3. razreda (400m) ter od 4. do 6. razreda (400m)!

Enotna moška in ženska kategorija (pokali za prvih 6 mest) ter nagrada za najbolj sexy gospo Božiček ter najbolj odštekanega Božička!
Otroški teki – spominska medalja ter medalje za prvo tri uvrščene – Osnovno šolski teki!


Kuhano vino bo!

Obvezne predprijave!

Na enem mestu bosta oba dobra moža: Božiček ter Dedek mraz, ki bo razdeljeval darila.
Organizatorji: ATD Savinjčan, Mladinski center Žalec”

VAFLJI NA DRSALIŠČU

26. 12. 2021 od 13. 00 do 16. 00 na Šlandrovem trgu

Vaflji!

Za vas jih bo pekel Študentski klub Žalec.

OTROŠKO SLIVESTROVANJE z ALENKO KOLMAN

31. 12. 2021 od 11. 00 do 12. 00

Grafika dogajanja v mesecu decembru

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

PODJETNIŠKI INKUBATOR

Postanite del podjetniške skupnosti Spodnje Savinjske doline – izpolnite anketo! V Žalcu se načrtuje vzpostavitev podjetniškega inkubatorja, ki bo omogočal podporo podjetnikom iz celotne Spodnje

Preberi več

PROMEN-ART: Lara Ocvirk

V svoji slikarski praksi me zanima narava sama po sebi, kot tudi narava ženske. V slike vključujem elemente sonca, rastlinja, življenja, maternice in svetlobe, iz

Preberi več