tecaj za mepi mentorje-02

TEČAJ ZA MENTORJE MEPI – “NA DRUGI STRANI”

POSTANI MLADINSKI VODITELJ MEPI


Se rad družiš z vrstniki in si željan novih znanj, izzivov ter poznanstev? Si mnenja, da je predani mentor še kako pomemben na tvoji poti? Si morda že izkusil Program MEPI na svoji koži in je postal pomemben del tvojega življenja? Te zanima, kako je na drugi strani?

Če si na vsaj nekaj izmed teh vprašanj odgovoril pritrdilno, si iz pravega testa za udeležbo na uvodnem usposabljanju za mentorje programa MEPI.

Datum: 15. in 16. januar 2022

Lokacija: Mladinski center Žalec, Odprti center MEPI

PRIJAVI SE

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

BREZPLAČNO se lahko usposabljanja udeleži vsak, ki želi postati mladinski voditelj v Programu MEPI. Vabljeni so tudi udeleženci na srebrni ali zlati stopnji, ki štejejo vsaj 17 let.

Mladi, ki ste na svoji poti MEPI ali ste jo že zaključili ste lahko odlični mentorji mlajšim vrstnikom, ki so vključeni v program MEPI in ki se srečujejo s podobnimi izzivi in problemi katere ste vi sami uspešno premostili.

Rok za prijavo je 5. januar 2022 oziroma do zasedbe prostih mest. 

Udeležba na tečaju je brezplačna v zameno za sodelovanje v okviru programa MEPI na lastni šoli oz. po potrebi v Mladinskem centru Žalec. Ob oddani prijavi boš prejel v podpis izjavo s podpisom katere se obvežeš za sodelovanje v obsegu vsaj 20 ur. 

KAJ DOBIM?

Uvodno usposabljanje ti omogoči začetek sodelovanja. Pridobil boš znanje in razvijal spretnosti, ki jih mentor potrebuje; pridobil ali nadgradil boš svoje vodstvene kompetence in se naučil kup uporabnih metod, ki jih dnevno uporabljamo za delo z mladimi.

No, in da ne pozabimo: imel boš priložnost spoznati nove osebe, ki predstavljajo nova poznanstva, ki ti lahko odprejo ogromno novih priložnosti…

Po usposabljanju pa v akcijo… lahko se vključiš v so-vodenje programa MEPI na lastni šoli ali v okviru Mladinskega centra Žalec .

V nadaljevanju se lahko po želji udeležiš dodatnih delavnic za nadgradnjo tvojega znanja (timsko delo, vodenje skupin, javno nastopanje, učinkovita komunikacija, izvajanje delavnic za mlade,…).

Usposabljanje je aktivno in dinamično in poteka v manjši skupini tako, da se v njej vsakdo ima priložnost izražati (do 15 oseb); poudarek je na metodah, s pomočjo katerih se udeleženci učite od trenerjev ter drug od drugega. Teorija se smiselno prekriva s praktičnimi in izkustvenimi aktivnostim. Vse informacije in pridobljeno znanje boste takoj lahko uporabili v praksi.

Še oklevaš – poglej kaj pravijo Mepijevci, ki so podali na drugo stran in se preizkusili v čevljih MEPI voditelja.

Video novih MEPI mentorjev

Za več informacij nam pišite na e-naslov anja.oset@mc-zalec.si ter nam sledite na naših družbenih medijih: FacebookInstagram in Tik Tok.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE