Klementina-0017

PROMEN-ART: IZRAŽANJA

Klementina Zavšek je 23-letna študentka zaključnega letnika dodiplomskega študija Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kamor se je vpisala po opravljeni maturi na Gimnaziji Celje-Center, umetniški gimnaziji – likovne smeri. V vseh letih svojega likovnega udejstvovanja je sodelovala na številnih skupinskih razstavah in projektih v Sloveniji ter po svetu, kjer je zastopala svojo domovino. Marca letos je v Ljubljani na ogled postavila tudi svojo prvo samostojno razstavo. 

V svojih delih se ukvarja z iskanjem osebnega izraza in lastno izrazno močjo, ki jo premore. Slednjo odkriva na najrazličnejše načine – z barvo in  njeno ekspresivno močjo, raziskovanjem meje med risbo in sliko, s kombiniranjem različnih materialov ali pa z raziskovanjem črnine, ki ni pusta, pač pa vsebuje lastno življenje in močno energijo. Večkrat pusti jasno razviden motiv ob strani in ustvarja abstraktne likovne rešitve. Te so zelo zgovorne in vsakogar nagovarjajo drugače, ob tem pa razkrivajo sledi gest ter impulznih potez, ki so prispevale h končni realizaciji. 

Na tukajšnji razstavi postavlja na ogled svoja grafična, slikarska in risarska likovna dela. Na panojih so razstavljene reprodukcije avtorskih in unikatnih del, ki so smiselno razdeljene v segmente glede na naravo njihovega nastanka. Pri grafičnih odtisih se kaže poznavanje več grafičnih tehnik: lesoreza, linogravure, barvnega vernis mou-ja, jedkanice in suhe igle. Sledijo eksperimenti v mešanih tehnikah, kjer je avtorica poleg že poznanih tradicionalnih risarskih in slikarskih materialov v kompozicijo vnašala mavec ter tkanine. Nenazadnje pa so na svojstven način atraktivni še razstavljeni kolaži, pri katerih so posamezni elementi namesto z lepljenjem povezani s sponkami. »Izražanja« je kot naslov razstave torej ravno pravšnji, saj zaobjema številne načine in poti, po katerih je avtorica miselno ter kasneje še praktično iskala svoj lastni umetniški izraz.  

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več