v-tvoji-besedi-je-pomoc

PSIHOLOŠKA PRVA POMOČ

Vsak od nas lahko pomaga osebi v duševni stiski. Da bomo prav pomagali pa je tu psihološka prva pomoč.

Bolj pomembno, kot da uporabimo »vse prave besede«, je, da pokažemo pristno zanimanje. Poskusimo ji nuditi podporo, jo razumeti in ji prisluhniti. Da bomo lažje prepoznali, pristopili in pomagali, so v nadaljevanju predstavljene smernice, kako nuditi pomoč osebam v duševni stiski.

V Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so v sklopu Nacionalnega programa za duševno zdravje MIRA pripravili prenovljene smernice za psihološko prvo pomoč in promocijska gradiva. Prenovljene smernice so dostopne na njihovi spletni strani, na hitro pa lahko preletite tudi na spodnjem letaku.

Gradiva ponujajo konkretne informacije, kako prepoznati, pristopiti in pomagati osebi v duševni stiski in so namenjena vsakomur od nas. Na voljo je tudi promocijski video, ki si ga lahko ogledate na:

Psihološka prva pomoč je tudi na instagramu:

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

DOBRODELNI KONCERT

Vabljeni na dobrodelni koncert, katerega sredstva se bodo namenila v odpravljanje posledic letošnjih poplav.  V petek, 8. septembra 2023, bodo od 18. ure dalje v

Preberi več

ODPRT JE DNEVNI CENTER

Novo šolsko leto je tu in ponovno je odprt DNEVNI CENTER! Najdete ga na naslovu Mestni trg 3, 3310 Žalec (bivši Hotel Rubin). Pridi in

Preberi več