Estonija

PROSTOVOLJSKA PRILOŽNOST V ESTONIJI

PINA iz Slovenije se redno povezuje z organizacijami v Estonije, tako je do nas priletela pošta, da vas obvestimo o številnih zanimivih priložnostih v letu 2023 za mlade med 18. in 30. letom.

MLADINSKI CENTER SAAREMAA

Mladinski center Saaremaa je krovna organizacija za vse mladinske centre največjega estonskega otoka Saaremaa. Odprti mladinski center Noortejaam temelji na načelu odprtega mladinskega dela, kar pomeni, da so mladim na voljo različne priložnosti za prostovoljno sodelovanje v podporo njihovemu vključevanju v družbo in obvladovanju družbenega življenja, z aktivnostmi za mlade od 7-26 let. Prostovoljec bo s svojimi kompetencami, veščinami in interesi obogatil dejavnosti odprtega prostora mladinskega centra z dejavnostmi, ki mladim širijo podobo sveta. Več informacij v angleškem jeziku najdete tukaj: Read more.. 

ŠOLA V NARAVI TIPU

Projekt prostovoljstva za prave ljubitelje narave. Šola v naravi Tipu je neprofitna organizacija, ustanovljena leta 2007, z namenom povezovanja ljudi z naravo in spodbujanja okoljske ozaveščenosti. Naravoslovna šola Tipu se nahaja na podlagi stare šole v vasi Tipu v narodnem parku Soomaa/jugozahodna Estonija. Glavni poudarek Šole v naravi je na izobraževalnih programih za šolarje in otroke, poleg tega pa organizira pohode v naravo, predavanja in izobraževanja o okoljski vzgoji, permakulturi in rokodelstvu. Več informacij v angleškem jeziku najdete tukaj: Read more…  

_______________________________________________________________________

📢 Trenutno imajo še dve odprti prosti mesti za projekt prostovoljstva, z željo, da bi se projekt začel čim prej (december 2022):

 Enota Türi Welfare Centre – Služba socialnega varstva zagotavlja socialnovarstvene storitve odraslim s posebnimi potrebami. Cilj organizacije je, da imajo stranke aktiven in pozitiven dan ne glede na starost, spol ali invalidnost. Strankam nudi priložnosti za dejavnosti, kot so sprehodi, igre, ples, petje, umetnost in ročna dela. 

Türi Kodu je dom za 70 odraslih, starih od 21 do 80 let, z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, ima 23 članov osebja, ki so bili posebej usposobljeni in imajo veliko izkušenj.

Več informacij v angleškem jeziku najdete tukaj: Read more…

 Viljandi Näituse Welfare Unit – Center za socialno pomoč je v državni lasti in zagotavlja storitve socialnega varstva odraslim s posebnimi potrebami. Cilj organizacije je, da imajo stranke aktiven in pozitiven dan ne glede na starost, spol ali invalidnost. Strankam nudi priložnosti za dejavnosti, kot so sprehodi, igre, ples, petje, umetnost in ročna dela. 

Center za socialno pomoč se nahaja v Viljandiju, majhnem slikovitem mestu v osrednjem delu Estonije. 

PS: potrebno je znanje/razumevanje ruskega jezika, saj večina osebja ne govori angleško. 

Več informacij v angleškem jeziku najdete tukaj: Read more.. 


Za prijavo na projekte prosijo kandidate, da izpolnijo prijavnico in jo posredujejo na naslov: estyes@estyes.ee

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več