322586792_549307233735161_6293245760563618846_n

PROMEN-ART: DiArsanima

Zaključuje se razstava Rebeke Golob (Dia).

RAZSTAVA PROMEN ART DRUGA STOPNJA:

DiA deluje v svoji praksi primarno skozi tehniko kolaža, pa tudi asemblaža. Eksperimentalni proces dela je osnovan na treh stopnjah, kjer je prva stopnja namenjena skici v obliki kolaža ali asemblaža. Druga stopnja digitalni predelavi te skice, v tretji stopnji pa se vsi aspekti združijo v glavno predstavitveno delo. Včasih se stopnje nerazločno prepletajo, proces pa sproducira več različnih samostojnih del, ki se v svoji sicer idejno in vizualno prekrivajo kot kalejdoskop. Razstava z naslovom Druga stopnja je namenjena predstavitvi druge, digitalne stopnje njenega procesa dela.

Vizualno in tematsko umetnica raziskuje kontrast med ekstremi, za katere išče vizualne rešitve s povezovanjem napetosti v formalna in narativna ravnovesja. Za podobe uporablja folkloro, mite, pravljice in legende iz celega sveta, prav tako pa materiale v namen raziskovanja temnejših plati človeka kot je smrt, minljivost, izguba in izumrtje. Po drugi strani tudi neskončnost, upanje in potencial. Pogosto se nanaša na Jungove arhetipe kot so anima, animus, senca, mati, devica, čarovnik, itd. Preko vsega išče sodobne vizualne rešitve, ki se nanašajo na pragmatiči aspekt preteklosti, globalne tradicije in kulture. Rešitve omenjenih aspektov kot odgovore raziskovanj skuša vpeti v sodoben vizualni jezik.

BIOGRAFIJA:

Rebeka Golob, ki deluje pod umetniškim psevdonimom DiArsanima ali na kratko DiA, se je rodila trinajstega decembra 1989 v Mariboru, kjer trenutno živi in deluje. Ima dve diplomi, kateri je pridobila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani; prvo iz industrijskega oblikovanja in drugo iz slikarstva. Dokončala je magisterij iz slikarstva. Prav tako je svojo prakso študirala na Univerzi v Southamptonu v Angliji in na Univerzi v Lizboni na Portugalskem. Nominirana je bila za Prešernovo nagrado za študente in pridobila drugo mesto na tekmovanju v kreativnem marketingu za muzej MOTI v Bredi na Nizozemskem. V sklopu intenzivnih tečajev si je pridobila certifikate iz tradicionalnega indonezijskega slikarstva na Baliju, ter oljnega slikarstva starih mojstrov na Angel Art Academy v Firencah. Ukvarja se tudi z grafičnim oblikovanjem, NFT-ji,
tetoviranjem, murali in grafiti, itd. V zadnjih dveh letih po študiju je preko Media Noxa imela spletno razstavo Tommorowland, prvo samostojno razstavo v Storževi galeriji (Štanjel), drugo samostojno razstavo Transmorfoze v Vetrinjskem dvoru (Maribor), ter skupinske razstave v sodelovanju z Banksyem v Berlinu, Muenchnu, Linzu, Grazu, Mainzu, Hamburgu, Heidelbergu, Seattlu in Charlottu. Za slednje je prejela potrdilo o izjemnih dosežkih v tujini. Sledijo še v Mexico city ter Sao Paolo. Bila je sprejeta v DLUM, kjer je delovala v sklopu Živega dela in Knjige umetnikov.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE