souporaba_MC_www-MMaMa

SHARING IS CARING

V Mladinskem centru Žalec smo se v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o. in Mrežo MaMa vključili v projekt Life spodbujamo e-krožno, znotraj katerega bomo v okviru aktivnosti Sharing is caring vzpostavili točko souporabe elektronskih naprav.

Projekt je zasnovan s ciljem spodbujanja trajnostne rabe elektronskih naprav ter zmanjšanja odpadkov, ki nastajajo zaradi prehitre menjave in odstranjevanja teh naprav. Mladi smo namreč visoko usmerjeni k varovanju narave in življenju v čistem in neokrnjenem okolju ter temu pripisujemo velik pomen. Verjamemo, da lahko skozi souporabo elektronskih izdelkov prispevamo k bolj zelenemu in trajnostnemu načinu življenja.

Mladinski centri imamo kot skupnostni, varen in odprt prostor za mlade priložnost, da skupaj z mladimi vrednote prenesemo v prakso. Točka souporabe bo v Mladinskem centru Žalec zagotovila prostor, kamor bodo ljudje lahko prinesli svoje neuporabljene elektronske naprave in jih ponudili drugim, ki jih potrebujejo. S tem želimo spodbujati krožno gospodarstvo, podpirati lokalno skupnost ter omogočiti dostop do tehnologije tistim, ki si je sicer ne morejo privoščiti.

Vabljeni, da nam pri vzpostavitvi točke souporabe pomagate tudi vi. V kolikor imate v garaži ali v skladišču še delujoče elektronske naprave kot so razni kuhinjski pripomočki, vrtalniki, tiskalniki, računalniki, fotoaparati in podobno, jih lahko prinesete v naš mladinski center, mi pa jih bomo z veseljem podelili s tistimi, ki jih bodo potrebovali.

Hvala za pomoč, sharing is caring.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

DOBRODELNI KONCERT

Vabljeni na dobrodelni koncert, katerega sredstva se bodo namenila v odpravljanje posledic letošnjih poplav.  V petek, 8. septembra 2023, bodo od 18. ure dalje v

Preberi več

ODPRT JE DNEVNI CENTER

Novo šolsko leto je tu in ponovno je odprt DNEVNI CENTER! Najdete ga na naslovu Mestni trg 3, 3310 Žalec (bivši Hotel Rubin). Pridi in

Preberi več