KINO NA PROSTEM: Festival migrantskega filma

KINO NA PROSTEM: Festival migrantskega filma

KINO NA PROSTEM: Festival migrantskega filma

77 77 people viewed this event.

Naši glasovi / Our voices, Natxo Leuza, Španija, 2022, kratki dokumentarni film, 18′, slovenski podnapisi

Fadia, Wais in Emram bežijo iz pekla ene najhujših humanitarnih kriz 21. stoletja: oboroženega spopada v Afganistanu. Porabili so vse družinske prihranke in tvegali svoja življenja, da bi prišli v Evropo. Pot jih spremeni: nikoli več ne bodo takšni, kot so bili.

Meja | Človečnost / Confine | Umanità, Sara Del Dot, Italija, Slovenija, 2021, kratki dokumentarni film, 33′, slovenski podnapisi

Film prikazuje Trg svobode v Trstu, kjer se po dolgem potovanju vsak večer zberejo migranti, ki jim je po balkanski poti uspelo prečkati mejo med Slovenijo in Italijo. Migranti, ki so imeli to srečo, da jih mejni organi niso nezakonito vrnili v Slovenijo in nato preko Hrvaške v Bosno in Hercegovino, in ki jim je uspelo doseči središče Trsta. Tu, na trgu, sedijo in čakajo vedoč, da ne morejo storiti nič drugega. Čakajo na tiste, ki jim prinašajo pomoč. Za vse te ljudi obisk Trga svobode pomeni odmik od geografskih meja in varen prostor, v katerem je edina ločnica tista, ki jo zaznamuje človečnost ljudi, ki se odločijo, da pogleda ne bodo odvrnili.

To register for this event email your details to zoja.lesnik@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

29.06.2023 ob 21:00

Share With Friends