POČITNIŠKO VARSTVO

Tudi letos vam v Mladinskem centru Žalec ponujamo poletno počitniško varstvo, ki ga pripravljamo skupaj z ostalimi društvi in zavodi.

Primerno za: otroke od 1. do 6. razreda
Trajanje: 8.00 – 15.00 (razen plavalni izleti in ZKŠT športne počitnice)
Lokacija: Mladinski center Žalec (razen plavalni izleti in ZKŠT športne počitnice)
Cena: 60 € (velja za vse termine, razen plavalne izlete in ZKŠT športne počitnice)
Število mest / termin: 25 (razen plavalni izleti in ZKŠT športne počitnice)

Vsa počitniška varstva zajemajo jutranjo malico in kosilo.

Za izbrani termin počitnic se prijavite na spodnjem obrazcu, razen za plavalne izlete in ZKŠT športne počitnice, za katere se prijavite na mail naslov tic@zkst-zalec.si.

Izjava/soglasje staršev oziroma zakonitih zastopnikov za obdelavo/objavo osebnih podatkov:

IZPOLNI OBRAZEC

OPISI

ZAJADRAJMO V POLETJE (1. 7. – 5. 7. 2024)
Več informacij: https://www.zkst-zalec.si/sl/dogodki/1595-zajadrajmo-v-poletje

LIKOVNE POČITNICE (8. – 12. 7. 2024)         TERMIN JE POLN!
Delavnice so namenjene vsem “malim umetnikom”, ki želijo obogatiti svoj likovni svet. Preko kreativnih projektov bomo spoznali osnovne likovne prvine (točka, črta, ploskev, barva, prostor …). Delavnice razvijajo otrokovo kreativnost, domišljijo, likovni čut in motorične spretnosti. Preko risanja, slikanja in oblikovanja otrok razvija svoj likovni potencial. Na delavnicah bomo spoznali različne tehnike slikanja in risanja, po koncu pa bodo otroci vse izdelke tudi odnesli domov za spomin.

ŠPORTNE POČITNICE Z ATD SAVINJČAN (15. 7. – 19. 7. 2024)            TERMIN JE POLN!
Ponovno pripravljamo ene uspešnejših lanskih počitnic – ATD Savinjčan in MC Žalec bomo ponovno združili moči in pripravili zabaven športni program, kjer bodo udeleženci spoznavali različne športe. Nikakor pa ne bomo ostali le na enem mestu polno nas bo po okolici Žalca, kjer bomo spoznavali možnost rekreacije otrok. Ne bo nam dolgčas.

GLASBENE POČITNICE (22. 7. – 26. 7. 2024)            TERMIN JE POLN!
Preko kreativnih projektov bomo spoznali osnovne glasbene prvine (ton, zvok, nota, ritem, glasba, melodija, besedilo …). Delavnice razvijajo otrokovo kreativnost, domišljijo, glasbeni čut in motorične spretnosti. Učili se bodo ritma, plesa in preprostih glasbenih elementov ter se seznanili z različnimi glasbili, ob tem pa ustvarjali in osvojili prve korake na poti v glasbeni svet. Na samih delavnicah bomo neposredno spoznavali različne instrumente, njihov zvok, način igranja, prepevali bomo otroške pesmice, se nekaj le teh tudi naučili interpretirati na svoj način. Tekom delavnic bomo sestaviti našo pravo avtorsko skladbo.

ŠPORTNE POČITNICE Z ZKŠT (29. 7. – 2. 8. 2024)                 TERMIN JE POLN!
Več informacij: https://www.zkst-zalec.si/sl-si/objave/10540/sportne-pocitnice

GLEDALIŠKE POČITNICE (5. 8. – 9. 8. 2024)                   TERMIN JE POLN!
Na delavnici osnov nastopanja bomo spoznali osnove odrskega giba, govora, načine premagovanja treme in vživljanja v gledališki lik. Spoznali bomo kaj vse je potrebno za nastanek gledališke predstave, si izmislili svojo zgodbo, napisali kratko dramsko besedilo, naredili kostume in pripravili kratko 10 minutno predstavo.

MALO MEŠANO NA ŽARU  (12. 8. – 14. 8. in 16. 8. 2024) 
Imate radi presenečenja? Potem so te počitnice idealne. Vsega bo malo, preveč pa vam ne izdamo. 😉

KUHARSKE POČITNICE (19. 8. – 23. 8. 2024)               TERMIN JE POLN!
Na počitniških delavnicah bodo otroci spoznavali in urili svoje kuharske veščine. Vsak dan bodo ustvarili kaj kreativnega in okusnega, se družili ob dobri hrani, predvsem pa se bodo učili kuhati. Vsak dan bodo namreč skupaj pripravili celotno kosilo za vse udeležence. Po kosilu pa bodo za sabo tudi pospravili. Otroci bodo občutili moko med rokami, razbili jajčno lupino, odrezali lupino krompirja, nasekljali čebulo, mešali pijačo … Res slastne počitnice, ki si jih bodo otroci zagotovo zapomnili.

LEGOROBOTIKA (26. 8. – 30. 8. 2024)                TERMIN JE POLN!
Brihtna buča bo postregla s širokim naborom znanj. Udeleženci počitniškega varstva ne bodo le sestavljali kock in malce imitirali robotov. Naučili se bodo modeliranja, malce enostavnega programiranja in zdelali čisto svoj, povsem hud, robotski izdelek.