TOČKA SOUPORABE ELEKTRONSKIH NAPRAV

V Mladinskem centru Žalec smo se v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o. in Mrežo MaMa vključili v
projekt Life spodbujamo e-krožno, znotraj katerega smo v okviru aktivnosti Sharing is
caring vzpostavili točko souporabe elektronskih naprav.

Souporaba predmetov je možna v naših prostorih in je brezplačna.

V primeru, da si predmete želite izposoditi, lahko to storite s članstvom ali brez. Brez članstva ob vsaki izposoji pokrijete izposojnino in kavcijo, medtem ko z veljavnim članstvom pokrijete le kavcijo, ki vam jo ob vrnitvi predmeta v tehnično brezhibnem stanju povrnemo. Morebitno članstvo in plačilo uredite ob izposoji premetov na recepciji našega mladinskega centra. 

ČLANARINA
redna: 20 € / leto
študenti / upokojenci: 10 € / leto
brezposelni: 5 € / leto

Projekt je zasnovan s ciljem spodbujanja trajnostne rabe elektronskih naprav ter zmanjšanja odpadkov, ki nastajajo zaradi prehitre menjave in odstranjevanja teh naprav. Mladinski centri imamo kot skupnostni, varen in odprt prostor za mlade priložnost, da skupaj z mladimi vrednote prenesemo v prakso. 

Točka souporabe bo v Mladinskem centru Žalec zagotovila prostor, kamor bodo ljudje lahko prinesli svoje neuporabljene elektronske naprave in jih ponudili drugim, ki jih potrebujejo. S tem želimo spodbujati krožno gospodarstvo, podpirati lokalno skupnost ter omogočiti dostop do tehnologije tistim, ki si je sicer ne morejo privoščiti.