IMG_8206

ZA OKOLJE NA ODRSKIH DESKAH

Mesec april je bil v Mladinskem centru Žalec posvečen Zemlji in prav na dan Zemlje, 22. 4. 2021 so v njihove virtualne goste prišli ustvarjalci iz skupine Upogljivi upor, ki je del KUD Transformatorja. Artivistična in aktivistična skupina se izraža preko Gledališča zatiranih za podnebno pravičnost.

Obiskovalci dogodka, katerih se je na četrtkov večer zbralo več kot 70, so si ogledali njihovo predstavo Kaj pa zdaj?, ki naslavlja eno izmed najbolj perečih in s strani družbenih gibanj najbolj naslovljenih političnih tematik: OKOLJE.

Predstava gledalcu ponudi številne možnosti spopadanja s problematiko, tako že uveljavljene (ločevanje odpadkov), kot tiste, ki še imajo potencial (širša infrastruktura). Skozi predstavljena protestna gesla: »Za ribe, za ptice, za delavske pravice« in »Narave ne damo za gradbeno jamo.« predstava že na začetku spodbudi gledalca k razmisleku, kaj (še) lahko stori(mo), da ne bo leto 2050 – brez narave in življenja. 

Iz arhiva KUD Transformator

Po predstavi so ustvarjalci odprli pogovor z udeleženci, kjer so delili ozadje predstave, od kod je prišla pobuda za predstavo, kako so izbirali probleme, izpostavili pa so tudi njim priljubljene dele predstave. Med pogovorom so poudarili, da predstava ni didaktična in enostavna, temveč kompleksna z naslavljanjem in reševanjem kompleksnih problemov. Slednje se je povezalo v celoto z odzivi občinstva, kjer je vredno poudariti, da je tokratni uprizoritvi primanjkoval interaktivni del po predstavi, ki so ga v prejšnjih okoliščinah lahko izvedli in ki je dal predstavi bistvo za udeležence. Kar pa je odlična novica za vse, ki si predstavo še želite ogledati, saj višje sile obljubljajo, da si jo lahko naslednjič ogledate v realnem prostoru.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več