pexels-junior-machado-3452236

KDO POGREŠA POTOVANJA?

V petek, 7. 5. 2021 smo virtualno gostili super popotnika Katarino in Roka, poznana pod imenom Lahkih nog na okrog ali world_map_duo. Udeležba na potopisu je pokazala, da mladi še kako pogrešamo potovanja in že komaj čakamo na umiritev trenutne situacije. Zbaralo se nas je namreč več kot 100 poslušalcev. Katarina in Rok sta nas popeljala čez Peru in vse do meje Ekvadorja s Kolumbijo.

Nujn potopis je bil navdušujoč. Z občutkom, kot da smo bili poslušalci del njune izkušnje sta nas popeljala po znamenitejših in manj znamenitih prostorih teh dveh držav. Med perujskimi doživetji so se nam poleg številnih zavidajočih razgledov na jezera in gore utisnile v spomini še živali, del inkovskih izkopanin imenovan Sexy woman (mmm), soline iz časa Inkov, Nasca lines. Iz njunega pripovedovanja smo se lahko vživeli v napor sprehoda po premnogih stopnicah na Machu Picchu in potem užitek ob razgledu, ki sta ga doživela.

Foto: pexels.com

Že sam Peru je bil navdušujoč, a sledil je še Ekvador. Tam nista izpustila obiska ekvatorja, ne nacionalnih parkov in nikakor adrenalinskih aktivnosti, ki se jih je veselil predvsem Rok.

Oh, seveda nista spustila niti kulinarike. Katarina nam je na kratko predstavila eno svojih ljubših jedi – Locro de papas, katere recept deli na blogu.

Verjamemo, da se vam že vsem sledijo sline po obisku Peruja in Ekvadorja. Vabimo vas k ogledu video potopisa, na strani Lahkih nog naokrog.

Foto: pexels.com

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE