utrip_kaj dogaja_ maj-01-01-01

KAJ DOGAJA V MAJU?

Maj že trka na vrata z novimi dogodki bomo surfali med spletom in realnostjo. Se vidimo?

MLADINA ODLOČA

Poslanstvo Mladinskega centra Žalec je omogočiti mladim aktivno in koristno preživljanje prostega časa, zagotavljanje zadovoljevanja najrazličnejših interesov in znanj, vključevanje vseh skupin mladih, širjenje socialnih omrežji ter omogočanje njihovega osebnega razvoja v sposobne in konkurenčne odrasle posameznike. Tako se je na njihovi spletni strani www.mc-zalec.si odprl zavihek poimenovan MLADINA ODLOČA. Tam lahko pustite vse ideje za prireditve, projekte in izboljšave v občini Žalec, ki bodo namenjene mladim.

Enostavno izpolnite obrazec, oddajte svojo idejo, kasneje izvolite idejo in Mladinski center Žalec jo bo izvedel.

Pozor, čas za prijavo projektov je do 30. 4. 2021, zato pohitite.

MEDVRSTNIŠKA POMOČ

Zaradi okoliščin so v Mladinskem centru Žalec premaknili začetek skupine medvrstniške pomoči. Tako bo pomoč v živo potekala od 26.4. naprej. Vse, ki potrebujete pomoč pa vabijo, da se nanje obrnete kadarkoli. Lahko na telefon ali na info@mc-zalec.si.

IZDELOVANJE VISOKE GREDE (6.5. ob 16:00)

Pridružite se ZeroWaste Žalec in MC Žalec, ki se podajata na pot Naredi sam projektov. V sodelovanju s SIP strojna industrija d. d. bodo za učence II. OŠ Žalec postavili visoke grede, za katere bodo učenci skrbeli tako pri pouku kot pri izbirnih vsebinah.

Vabilo na dogodek IZDELOVANJE VISOKE GREDE.

POTOPIS: Peru in Ekvador (7.5. ob 19:00)

S popotnikoma Katarino in Rokom, ki svoja doživetja predstavljata pod imenom Lahkih nog naokrog se boste lahko tokrat potepali po Peruju in Ekvadorju. Dogodek se bo odvijal v petek, 7.5.2021 ob 19:00. Za točno lokacijo ostanite konektani z nami. Vabljeni k spremljanju spletne strani Mladinskega centra Žalec.

Vabilo na dogodek POTOPIS: PERU IN EKVADOR.

VLOGA EVROPSKE UNIJE DANES (8.5. ob 19:00)

9. maja Evropska unija praznuje Dan Evrope. Na ta dan vsi Evropejci obeležujemo deklaracijo, ki jo je leta 1950 predstavil takratni francoski zunanji minister Robert Schuman. V deklaraciji je Schuman evropske voditelje seznanil z idejo o oblikovanja nadnacionalnega gospodarskega sodelovanja v Evropi, znano pod imenom Evropska skupnost za premog in jeklo, ki je predstavljala temelj za nastanek Evropske unije, kot jo poznamo danes. V samem predavanju se bomo osredotočili na pregled stanja Evropske unije danes. Obravnavali bomo vlogo EU v Sloveniji, regiji in na mednarodnem parketu v kontekstu najbolj aktualnih dogodkov. Pozornost bomo namenili kvalitetam in izzivom EU. Osrednji del predavanja bo razprava z udeleženci. Zato tudi toplo priporočamo, da svoja vprašanja ali komentarje pripravite vnaprej. Predavanje bo vodil Jure Macuh, študent podiplomskega programa evropskih študij na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani.

Vabilo na dogodek VLOGA EVROPSKE UNIJE DANES.

PREDAVANJE za DRUŽINE z ANDREJO SEMOLIČ (12.5. ob 11:00)

Zveza prijateljev mladine Moste – Polje pripravlja ZOOM predavanje z Andrejo Semolič z naslovom: Poglobimo izvorne stike z otrokom ne glede na njihovo starost. Na predavanje se je potrebno prijaviti. Vabljeni, da se jim pridružite.

Vabilo na dogodek POGLOBIMO IZVORNE STIKE Z OTROKOM.

IZDELAJMO FANZIN (13.5. ob 18:00)

V četrtek 13.5. se bo ustvarjalo na daljavo. Tokrat vse kar potrebujete že imate doma. Kaj pravite, da se umetniško rešite nekaj časopisa in lepila ter pričarate vrhunska dela? Skozi delavnico vas bo peljala Katja Kovše, vsestranska likovna pedagoginja.

Vabilo na dogodek IZDELAJMO FANZIN.

KOKTEJL DELAVNICA (14.5. ob 19:00)

Dokler ne odprejo gostiln tudi v Savinjski regiji se bomo znašli po svoje. Tokrat na daljavo: Delavnica izdelave cocktaila, ki jo bo vodil Anže Stiplošek odličen barman. Prijave so nujne. Udeležence pa čakajo paketki s »sestavinami«.

Vabilo na dogodek KOKTEJL DELAVNICA.

DREVO: KDO ali KAJ (19.5. ob 18:00)

Ker je delavnico težko izvesti na daljavo, Mladinski center Žalec upa, da bo ta delavnica lahko izvedena v mesecu maju v živo (pred Mladinskim centrom Žalec). Vabljeni na delavnico Drevo – KDO ali KAJ?, na kateri se boste lahko z Dašo Jež, inž. hortik. pogovarjali o drevesu, njegovi zgodovini, kako z drevesi ravnamo danes in se spoznali z najnovejšimi znanstvenimi raziskavami, ki spodbujajo razmišljanje o teh čudovitih bitjih.

Mali Center Želja (20.5. ob 16:00)

Vsak tretji četrtek v mesecu bodo v Malem Centru Želja (Mladinskem centru Žalec) za mlajše otroke pripravili popoldanske aktivnosti. Otroci so vabljeni, da se pridružijo branju pravljic, ustvarjanju, igrah … Vsak mesec nekaj novega, nekaj zabavnega. Veselijo se druženja z vami.

KVIZ LETA: KUZMAN in NOVAK (28.5. ob 20:00)

Si želite stand up komedije na daljavo? Verjetno niti ne, saj smo vsi skupaj že precej siti pasivnega sedenja pred ekranom! Kaj pa, če bi namesto tega dva stand up komika prišla v vašo družbo in vas spodbudila k timskemu reševanju izzivov. Zveni bolje, mar ne! In prav to se bo zgodilo v petek 28. maja ob 20h v okviru MC Žalec. Uroš Kuzman in Aleš Novak vas namreč vabita na njun Zoom kviz leta, ki obljulja zabavo, interakcijo in tudi nekaj napenjanja malih sivih celic. In kaj je tema? Epidemiološko leto, ki bi ga najraje kar pozabili. 

Vabilo na dogodek KVIZ LETA.

IZZIV NA KM

Zaključuje se Izziv na Kilimanjaro. Zadnji dan, da pošljete rezultate na info@mc-zalec.si ali sport@zkst-zalec.si je 30. 4. 2021.

V mesecu maju pa se bo kolesarilo. Vabljeni, da se ZKŠT Žalec in Mladinskemu centru Žalec do konca meseca maja pridružite in prevozite 158 km. Svojo sliko prevoženih km pošljite na: info@mc-zalec.si ali sport@zkst-zalec.si. Glavna nagrada pa naj še ostane skrivnost.

Vabilo na dogodek IZZIV NA KM

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati

Preberi več