japomenija_sklubi-01-01

Samo ja pomeni ja: O spolnem nasilju in kako ga ustrezno nasloviti

Spolno nasilje je v Sloveniji vseprisotno. O tem priča tudi dejstvo, da so v Inštitutu 8. marec od začetka kampanje #jaztudi leta 2018, zbrali več kot 250 anonimnih pričevanj o spolnem nadlegovanju in nasilju. Kljub svoji razširjenosti in dolgotrajnim posledicam, ki jih pušča na življenjih žrtev, spolno nasilje prepogosto ostaja spregledano in nekaznovano.

Tokrat se bomo s Saro Krajnc (študentko na oddelku Etnologije in kulturne antropologije Filozofske fakultete v Ljubljani) pogovarjali o spolnih stereotipih in prepričanjih o ženski in moški spolnosti. Sara bo namreč predstavila svoje znanje, ki ga je pridobila tekom pisanja diplomske naloge na temo ženskih spolnih vlog in spolnih odnosov v Sloveniji in magistrske naloge na temo spolnost moških ter koncept moškosti v Sloveniji.

V nadaljevanju pa bo sledil pogovor z Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec in Kristino Kranjc, članico programskega odbora ter študentko prava, ki nam bosta predstavili kakšna je bila pot do vložitve predloga spremembe zakona o spolnih zlorabah, zakaj potrebujemo zakonske spremembe in kako jih lahko posameznice, posamezniki in društva podpremo.

Dogodek bo potekal na Facebook kanalu Mladinskega centra Žalec in na ZOOM kanalu, kjer bodo gostje odgovarjale na vaša vprašanja.

Dogodek bosta povezovali Ana Cvelfar in Marja Zakelšek

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE