januar ig-01

JANUAR v MLADINSKEM CENTRU ŽALEC

Dogodki meseca januarja

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU V NOVO LETO Z MCŽ

Novoletne zaobljube so na pohodu.

V MC Žalec ti tokrat ponujamo brezplačno online vodeno vadbo z Nastjo Bregar. 🏋️‍♀️ Vadba bo kombinacija moči in kardia, tako bomo skupaj poskrbeli za extra fit vstop v novo leto. 🦾 Da pa bo IZZIV pravi IZZIV boste vsi, ki se boste udeležili vseh srečanj sodelovali v žrebanju za glavno nagrado ! Slednja naj ostane zaenkrat še skrivnost. 😎🙈

Če ti šport v 2022 ne diši preveč pa si vabljen-a na predavanje nutricistke Mojce Cepuš, ki bo v sklopu projekta ZAOBLJUBE NA TALERJU odgovorila na brezčasno vprašanje, zakaj se je tako težko držati diete? 🤷‍♀️🤷‍♂️ Morda imaš še kakšno nedogovorjeno vprašanje glede prehrane? Zabeleži si: 7. 1. ob 18. 00 v Hiši Sadeži družbe Žalec.

Tudi na kreativnost in s tem čuječnost nismo pozabili. Dr. Alja Adam nas bo popeljala skozi osrednje teme:

• Skupinska dinamika in raziskovanje odnosa jaz/drugi
• Ozaveščanje telesa skozi dih, spoznavanje dihalnih tehnik
• Prepoznavanje navzočnosti kot (iz)vira sočutja

TEČAJ SLOVENSKEGA ZNAKOVNEGA JEZIKA

Grafika tečaj SZJ

Tokrat ponovno v Žalcu: SLOVENSKI ZNAKOVNI JEZIK ! Tudi tokrat se bomo družili ONLINE in tudi tokrat bomo nabirali znanje kar 16 ur.

Tokrat bo tečaj potekal ob torkih in četrtkih od 17.00 do 18.30 v spletnem okolju ZOOM.

MALI CENTER ŽELJA: MAGIČNA GLINA

Grafika Magična glina

Dogodek za najmlajše, kjer bomo živalski svet združili z domišljijskim in ustvarjali glinene kipce.

Že imaš svojo najljubšo žival? 🦄🐲🐻🐷🐮🦝🐸

DELAVNICA KERAMIKE

Grafika: Delavnica keramike

Na delavnici se bomo z izkušeno ustvarjalko keramike Ano Plevnik podali v prastaro, instinktivno tehniko oblikovanje gline.

Ana Plevnik o svojem ustvarjanju pravi takole: ,,Vsa moja keramika je ročno izdelana ter ročno pobarvana. Ko oblikujem kos zemlje, ki ga posušim na zraku, da izhlapi vsa voda in, ko ga nato pečem v ognju, nadaljujem tisočletno tradicijo oblikovanja gline. Igra vseh štirih elementov se nadaljuje z barvanjem. Nastane keramika, moja strast.

Anine unikatne keramične umetnine najdete na: Facebooku in na isto imenskem Instagramu.

DELAVNICA SOLIDWORKS

Grafika: Delavnica Solidworks

“Več kot 3 milijone načrtovalcev in inženirjev po vsem svetu, ki predstavljajo več kot 200.000 organizacij, uporabljajo SOLIDWORKS, da bi svoje načrte prenesli v življenje – od najbolj enostavnih izdelkov do inovacij, ki zagotavljajo boljši jutri.” Čas je, da se jim pridružiš tudi ti ‼ Potrebuješ le svoj računalnik. 💻 Delavnico vodi Žan Krpan, dipl. inž. str., ustanovitelj podjetja Zanzna.

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

PODJETNIŠKI INKUBATOR

Postanite del podjetniške skupnosti Spodnje Savinjske doline – izpolnite anketo! V Žalcu se načrtuje vzpostavitev podjetniškega inkubatorja, ki bo omogočal podporo podjetnikom iz celotne Spodnje

Preberi več

PROMEN-ART: Lara Ocvirk

V svoji slikarski praksi me zanima narava sama po sebi, kot tudi narava ženske. V slike vključujem elemente sonca, rastlinja, življenja, maternice in svetlobe, iz

Preberi več