Vili_Fesn_MCZ-8349

ŽALEC FEŠN WEEK se je zaključil

Žalec Fešn Week je priplul na cilj letošnje poti.

S sloganom OBLECI SVOJ DESIGN smo želeli spodbuditi obiskovalce, da pristopijo in ustvarijo svoj unikat. Slednji je v zadnjem času namreč postal cilj h kateremu se vsi nagibamo. Verjamemo, da nam je uspelo. Povpršaevanje o hitri modi, o unikatnih dizajnih in načinih, ki lahko podprejo mlade oblikovalce, da vstopajo v svet mode so bile rdeče niti tokatnega Žalec Fešn Weeka.

DOGAJANJE

Dogajanje so 19. maja z razstavo izdelkov otvorili dijaki in dijakinje programa ustvarjalec modnih oblačil iz Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko. Na razstavi je svoje izdelke razstavilo 8 mladih, Gregor Štor, Besian Bytyqi, Nina Pintarič, Nina Jurečič, Simona Franko, Sara Pribičnik in Eva Rušnik pod mentorstvom mentorice Kaje Repenšek. Kasneje v tednu mode pa so lahko obiskovalci spoznali še Alija Rizvića in Tima Rene Pungartnika. Tudi ona dva sta dijaka Šolskega centra Celje, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, programa frizer. Pod vodstvom mentorja Žana Žlebnika sta izvedla delavnico profesionalnega urejanja brade.

Tekom tedna so se obiskovalci spoznali še z modno ilustracijo. Kaj modna ilustracija zajema in kje jo najdemo nam je predstavila Nea Likar iz Sketchstudio Nea Likar. V okviru večdnevnega dogajanja je lahko vsak poskusil še izdelati svoj modnih dodatek s Špelo Strašek. Špela deluje pod lastno blagovno znamko Boho Headwear.

ZAKLJUČEK

Celotno dogajanje Žalec Fešn Weeka pa smo zaokrožili v petek, 27. maja. Ta dan se je v Žalec pripeljal Vili Van Style, prva butična trgovina slovenske mode. V modnem kombiju so se predstavili Sketchstudio Nea Likar, Boho headwear, David Bacali in JKH Identity. Poleg pestrega doganja okoli pop-up trgovine je bilo istočasno obiskovalcem ponujeno profesionalno fotografiranje. Izvedli so ga LR Photography in kostumografinja Nina Čehovin, katera je poskrbela za modne francoske kose. Nastale so odbite francoske profilke.

Večdnevno dogajanje je zaključil modni pogovor z uveljavljeno modno oblikovalko Majo Štamol Droljc, mladimi modnimi oblikovalci Davidom Bacali, Julijo Kajo Horvat, Špelo Strašek in ilustratorko Neo Likar.

Hvaležni smo vsem, ki ste z nami ustvarjali delavnice, aktivnosti in pogovor, ki jih je ponudil letošnji program Žalec Fešn Weeka. Nadajamo se, da se boste za udeležbo odločili tudi v prihodnje.

Še nekaj foto utrinkov:

DELI DOGODEK

PREVERI ŠE OSTALE NOVIČKE

PODJETNIŠKI INKUBATOR

Postanite del podjetniške skupnosti Spodnje Savinjske doline – izpolnite anketo! V Žalcu se načrtuje vzpostavitev podjetniškega inkubatorja, ki bo omogočal podporo podjetnikom iz celotne Spodnje

Preberi več

PROMEN-ART: Lara Ocvirk

V svoji slikarski praksi me zanima narava sama po sebi, kot tudi narava ženske. V slike vključujem elemente sonca, rastlinja, življenja, maternice in svetlobe, iz

Preberi več