SOLIDARNOSTNI PROJEKT

SOLIDARNOSTNI PROJEKT

SOLIDARNOSTNI PROJEKT

74 74 people viewed this event.

🇸🇮SLOVENSKO-🇦🇱ALBANSKI KULINARIČNI VEČER 👩‍🍳

V drugem mesecu našega projekta bomo raziskovali kulinarični svet Albanije. Osredotočili se bomo na 5 receptov, ki jih bomo pripravili na kulinaričnem večeru. Na večeru bodo predstavljeni tudi drugi recepti, vse zainteresirane pa vabimo da se nam pridružite. Sestavine bomo v največji meri pridobili v lokalnem okolju. Na ta način bomo poskrbeli za medsebojno sodelovanje in dobre odnose znotraj lokalne skupnosti, hkrati pa bomo lokalne ponudnike tudi podprli.

Kulinarični večer bo odprt za širšo javnost. V kolikor se nam želite pridružili, nam vašo prisotnost potrdite na mail 👉 info@mc-zalec.si.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Hišo sadeži družbe Žalec, kjer se bo tudi odvijal.

Projekt sofinancira EU.

————————————————————————————————————

VEČ O PROJEKTU

Ideja projekta je zasnovana predvsem na skupni prepoznavi problematike lokalnega okolja, ki znatno vpliva na kakovost življenja manjšin, hkrati pa se v okolju pojavlja medkulturna napetost. S projektom želimo vsaj delno osmisliti to napetost, se
o njej pogovoriti, jo prepoznati in nanjo reagirati. Kljub vse večjemu porastu albanske skupine prebivalcev v okolju ni prišlo do pozitivnejših sprememb. Nasprotno, nastala so trenja, ki postajajo vse bolj vidna. Zavedamo se, da projekt problematike
ne bo razrešil, zagotovo pa bo prvi korak k naslavljanju stereotipov in zavedanja, učenja o priseljencih.

Pri širši publiki želimo razširiti dejstvo, da gre na koncu dneva za ljudi, ki so sosedi, prijatelji in ne tretjerazredni državljani. Želimo jim prikazati, da so to ljudje, ki imajo za seboj težke zgodbe, hkrati pa v obstoječe okolje prinašajo sveže spremembe in novosti. Zavedamo se, da je strah v začetnih fazah seveda pričakovan, a omenjena skupina je v okolju že več let, zato želimo strah direktno nasloviti in dokazati, da ni utemeljen.

Projekt predvideva zabavne dogodke, katerih glavni namen je povezovanje in sproščanje. Preko tega bomo posameznikom iz okolja pomagali lažje premagati morebitni strah. Končni izdelek, knjižica, bo na voljo v e-obliki, nekaj izvodov pa tudi v papirnati. Predstavljala bo prvi korak pri medkulturnem povezovanjem v okolju. Glavni cilj je torej javnost poučiti o skupini, ki ima znatno manj priložnosti. Naprej pa so cilji ti, da se na zabaven a poučen način kulturo predstavi in omogoči varen prostor za dialog.

To register for this event email your details to sara.tamse@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

12.04.2024 ob 18:30

Share With Friends