Koncert: TEKU SNU

Koncert: TEKU SNU

Koncert: TEKU SNU

61 61 people viewed this event.

Pod kozolcem pri pivovarni Clef bo tokrat nastopila mlada, skoraj lokalna skupina TEKU SNU 🤓🎶

Skupino sestavljajo: 🧩
Nejc Butenko Praznik – kitara, vokal, besedilo
Jaka Kovše – bobni
Jernej Lah – klaviature
Andraž Stropnik – bas kitara

O Teku snu:
Je novonastali bend, v katerem so se okoli glasbe Nejca Butenka Praznika povezali štirje glasbeniki s savinjsko-štajerskega konca. Dva od članov, Nejc in Jaka, v različnih sestavih glasbeno sodelujeta že desetletje, nazadnje sta igrala v duu Ja Ne, ki je izvajal avtorsko glasbo z Nejčevimi besedili. Dolgo so obstajale ambicije po rasti sestava in oblikovanju zasedbe, ki bi komade izvedla bolj celostno in s tem poudarila vse njihove različne atribute. Tako sta se sestavu pridružila Andraž in Jernej, četverica pa je starim komadom dodala prenovljen zvok ter začela ustvarjati tudi novo glasbo.
Nekateri poslušalci staro glasbo morda že poznajo, vendar pa je na mestu poudariti, da gre pri zasedbi teku snu za nove komade, ki se oddaljujejo od srednješolsko zaljubljene tematike in se poglabljajo v problematiko danes biti mlad ter so aktualnejši, resnejši, pa tudi glasbeno na višjem nivoju.
Ime benda izhaja iz psihološko-literarnega pojava teka na mestu, ki sta ga v svoji literaturi uporabila npr. Kafka in Cankar. Ko poskušamo teči v sanjah, nam naše telo to pogosto onemogoči, zato imamo občutek, da v sanjah ne moremo teči oz. se pri teku ne premikamo naprej, pač pa ostajamo na istem mestu. Tek na mestu je v imenu benda uporabljen kot metafora za stagnacijo kljub trudu, kar je povezano s stanjem mladega človeka v sodobni družbi, ki je ujet v krog prekarnih zaposlitev, slabih najemniških stanovanj, neugodnih razmer za odraščanje in osamosvajanje, kar pa nenazadnje pušča posledice na njegovem odnosu z drugimi in s samim seboj. Prav to so ključne tematike, ki se jih dotikajo besedila glasbe te zasedbe. Teku snu je torek stiliziran zapis za besedno zvezo tek v snu.

To register for this event email your details to anja.oset@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

18.08.2022 ob 20:00

Share With Friends