TURČIJA S PONČ IN SONČ

TURČIJA S PONČ IN SONČ

TURČIJA S PONČ IN SONČ

41 41 people viewed this event.

Ali ste vedeli, da v Turčiji najdete eno izmed sedmih čudes antičnega sveta?

Turčija ponuja veliko več kot le sonce, plaže in morje. Tam se nahajajo tudi osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Naju je ta dežela popolnoma prevzela in to izkušnjo želiva deliti z vami.

Sva Alex in Sindy, popotnika in potovalna vlogerja, poznana pod vzdevkom Ponč&Sonč. Kar med korono sva spakirala kovčke in se odpravila raziskovat deželo na dveh kontinentih. Po pristanku v Istanbulu sva najela avto in krenila na pot, ki naju je vodila mimo Marmarskega morja, do rojstnega mesta kebaba in naprej do slavne Troje.

Dogodivščina se je nadaljevala z nepozabnim poletom z balonom po pravljični Kapadokiji. Raziskovala sva podzemna mesta in spala v čisto pravi jami. Nisva pa se uprla niti vožnji s štirikolesniki med naravnimi strukturami iz drugega planeta.

Spoznavanje tamkajšnje kulture in običajev je za naju zelo pomemben del potovanja, zato nisva izpustila niti najbolj muslimanskega mesta – Konya. Od kulture nabitega mesta pa sva si oči spočila na snežno belih Pamukkalah in se kopala v Kleopatrinem bazenu.

Turčija ponuja tudi veliko mest iz antične Grčije. Vas zanima, kako izgleda slavni Efez, Pergamon ali pa Hierapolis? Ko sva si ogledala ta antična mesta, je bil obvezen skok v Egejsko in nato še v Črno morje!

Roadtrip sva nadaljevala v glavno mesto Ankara. Seveda pa ne moreš zapustiti Turčije, ne da bi obiskal kaotični Istanbul oz. Carigrad. Za to edinstveno mesto in ogled osupljivih mošej sva si rezervirala zadnje dni potovanja.

Celotno dogodivščino vam predstaviva na potopisnem predavanju!

Vljudno vabljeni!

To register for this event email your details to anja.oset@mc-zalec.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

10.06.2022 ob 18:00 to
10.06.2022 ob 20:00

Share With Friends