NOVIČKE

PODJETNIŠKI INKUBATOR

Postanite del podjetniške skupnosti Spodnje Savinjske doline – izpolnite anketo! V Žalcu se načrtuje vzpostavitev podjetniškega inkubatorja, ki bo omogočal podporo podjetnikom iz celotne Spodnje Savinjske doline. Vse, ki imate podjetniški interes ali želite sodelovati v podjetniški skupnosti vabimo, da izpolnite anketo in delite svoje mnenje ter potrebe. Anketa je dostopna od 11. junija 2024 do 11. julija 2024 preko:– spletne povezave: https://www.1ka.si/a/0eea82a6– QR kode.

Preberi več

PROMEN-ART: Lara Ocvirk

V svoji slikarski praksi me zanima narava sama po sebi, kot tudi narava ženske. V slike vključujem elemente sonca, rastlinja, življenja, maternice in svetlobe, iz katerih izpeljujem svojo barvno paleto. Veliko se posvečam atmosferi, saj poskušam v gledalcu vzbuditi občutja. Slike so zgrajene iz več transparentnih slojev, ki jih plastim z akvarelnimi kot tudi oljnimi barvami. Narava mi predstavlja življenje, mir in svobodo. Naravni pojavi, ki so veličastni in presegajo človeka, me vselej navdajo s strahospoštovanjem, navdušenjem in inspiracijo. Vse okoli nas je življenje in v povezavi s tem me zanimajo tudi ženske, katerih primarni smisel je ustvarjanje življenja. To

Preberi več

Ž𝔸𝕃𝔼ℂ 𝔽𝔼Šℕ 𝕎E𝔼𝕂: ℝ𝔸Z𝕊𝕋𝔸𝕍𝔸 𝕊Aℝ𝔼 𝕎𝕀ℝ𝔼D

Umetnica Sara Žičkar, ki deluje pod umetniškim imenom Sara Wired, je v času svojega ustvarjanja izoblikovala svojevrsten in igriv slog, prepoznaven po likih (največkrat gre za ženske ali živalske figure) z ogromnimi, izjemno stiliziranimi očmi in humorno tematiko, velikokrat podkrepljeno tudi z erotično podlago. Izhaja iz ilustracije, pri kateri kot glavno likovno orodje uporablja marker, ki ga je v koraku s časom združila z digitalno tehniko. Po končani izobrazbi na likovni smeri Pedagoške fakultete v Mariboru, jo je pot vodila v Ljubljano, kjer še danes živi in ustvarja. Umetničin likovni svet mačjih podob vstopa v območje humornih personifikacij, ki s

Preberi več

RAZPIS ZA DELO: MLADINSKI DELAVEC – VODJA PILOTNEGA PROJEKTA (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto MLADINSKI DELAVEC – VODJA PILOTNEGA PROJEKTA (M/Ž)!  Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati in kandidatke bodo vabljeni na ustni razgovor, o katerem bodo obveščeni vsaj 5 dni prej na elektronski naslov, ki ga bodo navedli v prijavi. Rok za prijavo Kandidati in kandidatke morajo posredovati svojo prošnjo najkasneje do vključno 16. maja 2024 na elektronski naslov: info@mc-zalec.si, zadeva »[RAZPIS] MLADINSKI DELAVEC – VODJA PILOTNEGA PROJEKTA«. Več o razpisu:

Preberi več

POČITNIŠKO DELO

POČITNIŠKO DELO Mladinski center Žalec ponovno razpisuje počitniško delo za mlade. Potrebuješ: veljavni status za delo preko študentskega servisa (potrdilo o šolanju) stalno prebivališče v UE Žalec. Opravljal/a boš lahko več različnih del. Dodatne informacije in naše želje najdeš na prijavnici https://forms.gle/XhzxnfFrnK3bg7Lp6 POMEMBNO: S prijavo še nimaš zagotovljenega mesta. Po prijavi te bomo povabili na razgovor ter se skupaj pogovorili o terminu in vrsti dela v sklopu počitniškega dela.

Preberi več

PROMEN-ART: likovna dela Nejca Zorenča

V svojih delih se trudim razširiti svoje osebne filozofije dojemanja stanja človeštva. Dela so na prvi pogled humorna, pod humorjem pa po navadi leži nek resen problem na katerega delo opozarja, ter pri gledalcu spodbuja premislek o tem kar jemlje za samoumevno. Moje delo raziskuje futuristični absurdizem v izkušnji obstoja kot umetnik, ki se bori proti vplivom hiper-normalizacije v postkapitalističnem svetu. Z osnovno podlago v delu Nietzscheja in Camusa poskušam združiti vplive Adama Curtisa in Georgea Caplina, ustvarjajoč neko vrsto boja med nihilistično grozo obstoja in čudovito srečo v ironiji naključja. Vabljeni na razstavo NEJCA ZORENČA!

Preberi več

RAZPIS ZA DELO: NATAKAR IV (M/Ž)

Naša ekipa potrebuje okrepitve, zato zaposlimo osebo za delovno mesto NATAKAR IV (M/Ž)!  Prijave in dokumentacija Kandidat ali kandidatka naj h kandidaturi priloži: Najprimernejši kandidati in kandidatke bodo vabljeni na ustni razgovor, o katerem bodo obveščeni vsaj 3 dni prej na elektronski naslov, ki ga bodo navedli v prijavi. Rok za prijavo Kandidati in kandidatke morajo posredovati svojo prošnjo s priporočeno pisemsko pošiljko najkasneje do vključno 16. aprila 2024 na naslov: Mladinski center Žalec, Mestni trg 3, 3310 Žalec, s pripisom: “Prijava na delovno mesto”. Več o razpisu:

Preberi več

PROMEN-ART: likovna dela Nike Založnik

“Moje delo, je likovno. Narisala sem osem risb s svinčnikom.Teme risb so ljubezen, domišljija, sanjarjenje, ideje. Risbe prikazujejo različne vrste ljubezni kot so ljubezen do drugih,  ljubezen do  fanta/punce, pa tudi ljubezen in sočutje do sebe in lastnih občutkov. Vsaka je posebna in pomembna za notranjo srečo.Na risbah sem želela tudi poudariti občutke umirjenosti, lahkotnosti, sproščenosti in svobode, ki je prisotna, ko smo sami, a je tudi pomembna, ko smo z ljudmi, ki jih imamo radi. Lahko smo svobodni kot metulji, ki prosto letijo po zraku.Ne glede na to, kje smo, imamo vedno možnost sanjariti in slediti svojim sanjam in

Preberi več

Namera o sklenitvi neposrednih najemnih pogodb

Mladinski center Žalec, Aškerčeva ulica 13, 3310 Žalec kot upravljalec objavlja namero o sklenitvi neposrednih najemnih pogodb za prostore v stavbi na naslovu Aškerčeva ulica 13, Žalec. Ponudbe za najem se pošlje v pisni obliki po pošti na naslov upravljalca ali po elektronski pošti: info@mc-zalec.si, do vključno 19. 3. 2024. Že prejete vloge v predmetni zadevi se štejejo za izjavo o interesu. V primeru več ponudb in/ali izjav za najem enega prostora bo z zainteresiranimi izvedeno še pogajanje o ceni in o drugih pogojih pravnega posla. Najemne pogodbe bodo sklenjene po preteku najmanj 20 dni od objave te namere na

Preberi več

PROMEN-ART: Nik Markišić Monfreda

V bistvu je postavljena ideja precej enostavna. Poskušal sem na abstraktni način vizualno prikazati doživljanje določenih čustev oz. duševnih stanj. Marsikdaj se nam v življenju zdi, da se občutki, ki jih doživljamo zdijo ogromni in zapleteni, ko pa so v resnici zelo enostavna stvar v svoji srži. Če bi imela dela neko besedilo sporočilo, bi verjetno bilo nekaj v smislu kot: ” Čeprav se včasih zdi, da imamo polno glavo in nam bo razneslo misli, se ustavi za sekundo, zadihaj in boš hitro videl, da je stvar veliko bolj enostavna kot se zdi.” Vabljeni na razstavo NIKA MARKIŠIĆA MONFREDE!

Preberi več